Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Narkotik Operasyonu: 202 Kilo Bonzai Ham Maddesi Ele Geçirildi

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 3 ayrı operasyonunda dedektör köpekler Tyson, Dangal ve Cash’ın desteğiyle 202 kilo bonzai ham maddesi, 6 kilo metamfetamin ve 754 gram kokain ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin 3 ayrı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ve Edremit ilçesinde, narkotik dedektör köpeklerin desteğiyle gerçekleştirilen 3 ayrı Balıkesir narkotik operasyonu kapsamında yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 4 şahıs tutuklandı.

Narkotik Köpekleri Tyson, Dangal ve Cash İlk Operasyonlarında Başarıya İmza Attı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin suç ve suçlularla mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. 22-23-24 Temmuz 2026 tarihlerinde il merkezi ve Edremit ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda dikkat çekici bir detay öne çıktı.

Özel eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Balıkesir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü envanterine yeni kaydedilen Tyson, Dangal ve Cash isimli narkotik dedektör köpekler, katıldıkları ilk operasyonda kilolarca madde bularak büyük başarı elde etti.

202 Kilo Bonzai Üretilebilecek Ham Madde ve Kokain Ele Geçirildi

Ekiplerin titiz çalışmaları ve dedektör köpeklerin nokta atışı aramaları neticesinde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda zehir tacirlerine ağır darbe vuruldu. Yapılan aramalarda ele geçirilen maddeler şu şekilde sıralandı:

  • 2 kilo 22 gram A.M. 2201 Sentetik Kannabinoid (Bonzai) Ham Maddesi – Bu miktar, ilde tek seferde yakalanan en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti ve 202 kilogram bonzai üretilebilecek kapasitede olduğu belirlendi.
  • 6 kilogram Metamfetamin
  • 754 gram Kokain – Bu miktar da Balıkesir’de tek seferde yakalanan en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti.
  • Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 40.000 Türk Lirası nakit para.

4 Şüpheli Çıkarıldıkları Mahkemece Tutuklandı

Gerçekleştirilen operasyonların ardından haklarında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan adli işlem başlatılan 4 şahıs, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet yetkilileri, zehir tacirlerinin yakalanmasına ve halkın huzurunun sağlanmasına yönelik yürütülen amansız mücadelenin artan bir kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Balıkesir’de Uyuşturucu ile Mücadele Kararlılıkla Sürüyor

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla zehir tacirlerine göz açtırmıyor. Vatandaşların huzur ve güvenliğinin tesis edilmesine yönelik çalışmaların süreceği, suç odaklarının her geçen gün daha etkin yöntemlerle takip edileceği vurgulandı.