Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Turizm Sezonu Hazırlıkları: Vali Ustaoğlu Öncülüğünde Kritik Toplantı

Balıkesir’de turizm sezonu öncesi Vali İsmail Ustaoğlu’nun öncülüğünde Bandırma’da düzenlenen koordinasyon toplantısında güvenlik, hijyen ve hizmet kalitesi masaya yatırıldı.

Balıkesir'de turizm sezonu öncesi Vali İsmail Ustaoğlu'nun öncülüğünde Bandırma'da düzenlenen

Balıkesir, Güney Marmara’nın zengin turizm potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmek ve yaklaşan turizm sezonunu sorunsuz geçirmek amacıyla kapsamlı bir hazırlık süreci başlattı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun öncülüğünde Bandırma’daki Parmos Otel’de düzenlenen “Turizm Sezonu Hazırlık Toplantısı”, bölgenin turizm vizyonunu güçlendirecek isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Balıkesir’de Turizm Sezonu Hazırlıkları Geniş Katılımla Ele Alındı

Toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Erdek Kaymakamı, Gönen Kaymakamı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Marmara Adalar Belediye Başkanı, Erdek ve Gönen Belediye Başkan Yardımcıları ile Bandırma ve Erdek Ticaret Odası Başkanları katıldı.

İdari yöneticiler ve sektör profesyonellerinden oluşan geniş heyet, sezon öncesi alınacak tedbirleri ve olası sorun alanlarını detaylıca görüştü. Turizm sektörünün tüm bileşenleri bir araya gelerek Balıkesir’in stratejik hedeflerini masaya yatırdı.

Alınacak Tedbirler: Güvenlik, Hijyen ve Fiyat Denetimi

Sezon Güvenliği ve Asayiş

Toplantıda, Balıkesir genelinde turizm sezonunun güvenli ve düzenli geçmesi için yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamlı şekilde değerlendirildi. Emniyet ve asayiş hizmetlerinin sezon boyunca etkin sürdürülmesi öncelikli gündem maddesi oldu.

Sahiller, Hijyen ve Fahiş Fiyatla Mücadele

Sahil şeritleri ve kumsalların halkın kullanımına kesintisiz açık tutulması, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalar, turizm işletmelerinin uyacağı hijyen standartları ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele konuları detaylıca tartışıldı.

Ayrıca kente gelen yerli ve yabancı misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması, kaliteli hizmet sunulması ve memnuniyetle uğurlanması amacıyla hayata geçirilecek tedbirler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Mirza: “Ortak Çalışma ile Turizmde Güçleneceğiz”

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir’in turizmdeki yükselişine dikkat çekti. Başkan Mirza konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Turizmde her geçen gün çok daha güçlü bir konuma ulaşan Balıkesir’imizin marka değerini artırmak, kentimize gelen değerli misafirlerimizin güvenli, huzurlu ve memnuniyetle bir sezon geçirmelerini sağlamak adına tüm kurumlarımızla ortak çalışmayı sürdüreceğiz. Verimli geçen bu toplantıya öncülük eden Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’na ve katkı sunan tüm kurum temsilcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Balıkesir Turizminde Koordinasyon Dönemi

Toplantı sonunda tüm katılımcılar, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarının tam koordinasyon içinde hareket edeceği bir çalışma disiplini benimsendi. Balıkesir, Güney Marmara’nın turizm merkezi olma hedefiyle sezona hazır olduğunu duyurdu.