Balıkesir Üniversitesi, dünya genelinden akademisyenleri bir araya getiren büyük bir bilimsel organizasyona imza attı. Fikri mülkiyet hukuku alanında düzenlenen uluslararası sempozyum, 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.
4 Kıta ve 10 Ülkeden Akademisyenler Balıkesir’de Buluştu
Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öncülüğünde düzenlenen sempozyum, Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından gelen uzmanları aynı çatı altında topladı. Etkinliğin açılış töreni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla yapıldı.
Törene Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Murat Doğdubay’ın yanı sıra yargı dünyasından isimler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
Semih Kaçmaz Anısına Düzenlenen Anlamlı Etkinlik
Fikri mülkiyet hukuku sempozyumu, duygusal bir amaca da hizmet ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle hayata geçirilen organizasyon, geçtiğimiz nisan ayında vefat eden Araştırma Görevlisi Semih Kaçmaz’ın anısına ithaf edildi.
Uluslararası Akademik Katılım ve Önemli İsimler
Sempozyumda İsviçre Geneva Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jacques de Werra, yapay zeka ve telif hakları üzerine Avrupa perspektifini sunan önemli bir konuşma yaptı. İkinci gününde ise Texas A&M School of Law öğretim üyesi Prof. Dr. Irene Calboli, döngüsel ekonomide fikri mülkiyet haklarının rolünü ele aldı.
Canlı Yayınla Dünyaya Açıldı
İki gün boyunca paralel oturumlarla fikri mülkiyet hukuku alanındaki en yeni gelişmelerin tartışıldığı etkinlik, Balıkesir Üniversitesi’nin resmi YouTube kanalı üzerinden dünya genelinde canlı olarak takip edilebildi. Program, kapanış oturumuyla sona erdi.
