Balya ilçesinde sabah erken saatlerde meydana gelen 2,4 büyüklüğünde deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremi hisseden vatandaşlar, bölgedeki maden sahasında göçük yaşandığı endişesiyle telefonla birbirlerini aradı.
Deprem sabah saatlerinde kaydedildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 05.22’de Balıkesir’in Balya ilçesinde 2,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildiği bildirildi.
Vatandaşlar uykusundan uyandı
Yeryüzüne yakın bir derinlikte oluşan deprem, beraberinde getirdiği uğultu sesiyle bölge sakinlerini uykusundan uyandırdı. Kısa süreli sarsıntı, özellikle ilçe merkezinde oturan vatandaşlar tarafından net şekilde hissedildi.
İlk andan itibaren maden kazası sanıldı
Balya ilçesinin girişinde faaliyet gösteren ve bölgede kurşun ile çinko çıkaran Eczacıbaşı Esan maden sahasının sık sık patlatma yapması nedeniyle sarsıntılara aşina olan vatandaşlar, sabah saatlerindeki uğultu ve sarsıntıyı ilk olarak maden sahasında yaşanan bir kazaya yorumladı.
Maden sahasında çalışan yakınları için endişe duyan vatandaşlar, hem telefonla hem de bizzat maden sahasına giderek bilgi almaya çalıştı. İlçede yaşanan kısa süreli hareketlilik, olayın bir maden kazası değil deprem olduğunun kesinleşmesiyle sona erdi.
Belediye Başkanı’ndan açıklama
Konuyla ilgili açıklama yapan Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, yaşanan olayın depremden ibaret olduğunu belirtti. Uğultu sesi nedeniyle çok endişelendiklerini dile getiren Başkan Gaga, depremden dolayı herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını söyledi.
Balya’da meydana gelen küçük çaplı deprem, can ve mal kaybı yaşanmadan atlatılırken, bölgedeki deprem gerçeği bir kez daha gündeme geldi.
