Bandırma’da faaliyet gösteren M.E.B. Özel Çizgi Sanat ve Bilim Akademisi öğrencisi Mehmet Kaan Subaşı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü yetenek sınavını 100 tam puan alarak birincilikle kazanmayı başardı.
Akademinin kurucusu ve eğitmeni Emrah Ergen rehberliğinde güzel sanatlara hazırlık eğitimini sürdüren Subaşı’nın elde ettiği bu derece, eğitim kurumunda büyük gurur kaynağı oldu.
15 Yılda 400’den Fazla Öğrenci Üniversiteye Yerleşti
Yaklaşık 15 yıldır güzel sanatlara öğrenci hazırlayan Emrah Ergen, bugüne kadar 400’ün üzerinde öğrencisinin yetenek sınavlarını başarıyla geçerek üniversitelere yerleşmesine rehberlik etti. Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliği mezunu olan Ergen, ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında da eğitim aldı.
Birincilik, 15 Yıllık Kariyerinde Bir İlk Oldu
Ergen’in öğrencilerinin önemli bir bölümü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde eğitim görmeye devam ediyor. Ancak Mehmet Kaan Subaşı’nın aynı üniversiteye birincilikle yerleşmesi, Ergen’in eğitimcilik kariyerinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Ergen, öğrencisinin başarısının kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirtti.
İlçe Millî Eğitim Müdürü’nden Tebrik ve Hediye
Mehmet Kaan Subaşı’nın yetenek sınavındaki başarısı, Bandırma İlçe Millî Eğitim Müdürü Mutlu Aslan tarafından da takdir edildi. Aslan, başarılı öğrenciyi makamında ağırlayarak tebrik etti ve kendisine grafik çizim tableti hediye etti.
Akademiden Ortak Başarı Vurgusu
M.E.B. Özel Çizgi Sanat ve Bilim Akademisi tarafından yapılan açıklamada, öğrencinin elde ettiği bu derecenin; yeteneği, emeği, ailesinin desteği ve güzel sanatlara hazırlık eğitiminin ortak sonucu olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca Mehmet Kaan Subaşı, ailesi ve Kurucu Eğitmen Emrah Ergen tebrik edildi.
