Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batı Kudüs’te Haredilerin zorunlu askerlik protestosuna sert müdahale

BATI KUDÜS’TE ZORUNLU ASKERLİK KARARINA TEPKİ GÖSTEREN ULTRA ORTODOKS YAHUDİLERİN (HAREDİLER) PROTESTOSUNA ATLI VE COPLU POLİSLER MÜDAHALE ETTİ.

BATI KUDÜS’TE ZORUNLU ASKERLİK

Batı Kudüs’te zorunlu askerlik kararına tepki gösteren Ultra Ortodoks Yahudilerin (Harediler) protestosuna atlı ve coplu polisler müdahale etti.

İsrail’de Yüksek Mahkeme’nin Ultra Ortodoks Yahudi (Harediler) erkeklerin zorunlu askerlik muafiyetini kaldırmasına tepkiler sürüyor. Harediler, zorunlu askerlik hizmetine karşı bir kez daha Batı Kudüs’te sokağa çıktı. Yol kapatıp “Öleceğiz, askere gitmeyeceğiz”, “Naziler”, “Orduya değil, hapishaneye gideriz” şeklinde sloganlar atan Harediler, askerlik şubesine girmeye çalıştı. İsrail polisi tazyikli su ve copla müdahalede bulunurken, atlı polisler de kalabalığın arasına daldı. Bazı Haredilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

İsrail Yüksek Mahkemesi, 25 Haziran’da Ultra Ortodoks Yahudi erkeklerin askerlik muafiyetinin kaldırılmasına ve elverişli olanların orduya alınmasına karar vermişti.

İsrail’in kuruluşundan bu yana zorunlu askerlik hizmetinden muaf tutulan Harediler ise orduda dinlerinin gerektirdiği şekilde yaşayamayacakları gerekçesiyle askerlik yapmayı reddediyor.