BAÜN TTO GMKA buluşması, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde gerçekleşti. Güney Marmara Kalkınma Ajansı temsilcileri ile BAÜN TTO yönetimi, bölgesel kalkınma ve üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ortak projeler üzerine görüştü.
Ziyarette, üniversitenin bilimsel ve teknolojik birikiminin bölge sanayisine daha etkin biçimde aktarılması hedeflendi. Yenilikçi teknolojiler, akademik çalışmalar ve bölgesel kalkınma potansiyeli üzerinde yürütülecek iş birliği süreçleri ele alındı.
BAÜN TTO-GMKA iş birliği gündemi
Güney Marmara Kalkınma Ajansı uzmanları, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ni ziyaret etti. Buluşmanın temel amacı, iki kurum arasındaki mevcut iletişimi güçlendirmek ve bölgesel kalkınmayı destekleyecek projeler üretmek oldu.
Taraflar; kurumlar arası iş birliği fırsatlarını, ortak proje geliştirme süreçlerini ve teknoloji transferi faaliyetlerini değerlendirdi. Balıkesir ile Güney Marmara Bölgesi’nin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak uygulanabilir adımlar da görüşmede öne çıktı.
Teknoloji transferi ve sanayi entegrasyonu
Görüşmelerde, üniversite bünyesinde geliştirilen teknolojilerin sanayiye entegrasyonu konusunda ortak yürütülebilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Bu kapsamda akademik bilgi birikiminin gerçek saha ihtiyaçlarıyla buluşturulması, teknolojilerin ticari değere dönüştürülmesi ve bölgesel sanayinin rekabet gücünün artırılması değerlendirildi.
- Üniversite-sanayi iş birliği fırsatlarının belirlenmesi
- Bölgesel kalkınma odaklı ortak projelerin geliştirilmesi
- Yenilikçi teknolojilerin sanayiye aktarılması
- Teknoloji transferi için akademik ve saha çalışmaları yürütülmesi
- Gelecek döneme yönelik ortak çalışma takviminin oluşturulması
GMKA heyeti BAÜN TTO’da ağırlanıldı
GMKA heyeti, Enerji ve Sanayi Birimi Başkanı Hüseyin Kerem Öner ile Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ekim Bengisu Hocaoğlu’ndan oluştu. Heyet, BAÜN TTO idaresi ve uzman kadrosu tarafından karşılandı.
Konuk heyeti; BAÜN TTO Koordinatörü ve Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun, BAÜN TTO Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mesut Eryiğit, Öğr. Gör. Ezgi Gülay ile Dr. Öğr. Üyesi Fuat Kılıç ağırladı. Buluşma, karşılıklı fikir ve görüş alışverişine açık bir atmosferde gerçekleşti.
Bölgesel kalkınma için ortak vizyon
BAÜN TTO Koordinatörü Doç. Dr. Fatmagül Tolun, GMKA ile sürdürülen güçlü iletişimin bölge için önemli bir kazanım olduğunu belirtti. Üniversitedeki bilimsel ve teknolojik birikimin sanayiye aktarılmasında kurumlar arası koordinasyonun kritik olduğunu vurguladı.
Tolun, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve yenilikçi çözümlerin bölgesel ekonomik dönüşüme katkı sağlaması için ortak çalışmaların hayati önem taşıdığını ifade etti. Kurumların mevcut potansiyellerini birlikte değerlendirmesi, teknoloji transferi süreçlerini hızlandıracak.
Ortak çalışma takvimi planlandı
Görüşme, önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan ortak çalışma takviminin netleştirilmesiyle tamamlandı. Takip eden süreçte değerlendirilecek projeler, kurumların uzmanlık alanları ve bölgesel kalkınma hedefleri üzerinde çalışılacak.
BAÜN TTO ile GMKA arasındaki bu ziyaret, teknoloji transferi alanında somut adımlara dönüşebilecek iş birliğinin önemli bir başlangıcı olarak değerlendirildi. Ortak proje geliştirme ve üniversite-sanayi iş birliği süreçlerinin bölgesel ölçekte güçlenmesi bekleniyor.
