Burhaniye çay ocağı esnaflarından Özgür Yıldırım, mesleğine olan bağlılığıyla dikkat çekiyor. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Atatürk Caddesi üzerinde çay ocağı işleten 47 yaşındaki Yıldırım, her gün onlarca esnafa çay ulaştırmak için uzun mesafeler yürüyor.
Günde 15 Kilometreden Fazla Yol Kat Ediyor
Sabahın erken saatlerinde işe koyulan Özgür Yıldırım, Atatürk ve Hürriyet caddeleri üzerindeki işyerlerine çay servisi yapıyor. Yıldırım, sipariş yetiştirmek için gün boyu tempo harcıyor ve günde 15 kilometreden fazla yürüyor. Bu mesafe, kısa sürede kat edilecek bir yol değil; Yıldırım bunu her gün severek yapıyor.
Eşi de Yoğun Günlerde Yardıma Koşuyor
Çay ocağı işinin temposu bazen tek başına karşılanamayacak kadar yoğun oluyor. Yıldırım, özellikle yoğunluk yaşadığı günlerde eşi Melahat Yıldırım’ın kendisine yardım ettiğini belirtiyor. Ailecek sürdürülen bu mesaide çayın lezzeti kadar müşteri memnuniyeti de ön planda tutuluyor.
Çayın Lezzeti Esnafın Gözdesi
Bölge esnafı, Özgür Yıldırım’ın çayından ve servisinden duyduğu memnuniyeti sık sık dile getiriyor. Yıllardır aynı bölgede hizmet veren Yıldırım, düzenli müşteri kitlesiyle Burhaniye’nin yerel esnaf kültürünün canlı bir parçası haline gelmiş durumda.
“İşimi Severek Yapıyorum”
Açıklamalarında duygularını paylaşan Özgür Yıldırım, şunları söyledi:
“Uzun yıllardır çay ocağı işletiyorum. Atatürk ve Hürriyet caddelerinde onlarca esnafa çay götürüyorum. Yoğunluk olduğu günlerde eşim Melahat da bana yardımcı oluyor. Günlük 15 kilometrenin üzerinde yürüyorum. Çayım da seviliyor.”
Burhaniye’de çay ocağı denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Yıldırım, azmi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla bölge esnafının takdirini kazanmaya devam ediyor.
