Burhaniye Belediyesi Önünde Kadın Üreticiler Buluşması
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kadın girişimciler ve üreticiler bir araya gelerek önemli bir etkinliğe imza attı. Her hafta pazartesi günleri düzenlenen Hamarat Eller Pazarı’nda satış yapan kadınlar, özel günlerde de vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.
El Emeği Ürünler Anneler Günü İçin Hazırlandı
Burhaniye Belediyesi önünde kurulan stantlarda, kadınların el emeği olan takılar, çantalar ve elbiseler başta olmak üzere yüzlerce ürün satışa sunuldu. Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği stantlarda, kadın üreticiler kendi hazırladıkları ürünleri Burhaniyelilere sundu.
Etkinlikte konuşan Ayşen Ay, “Bu gün burada Anneler Günü etkinliğimiz var. Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin bize vermiş olduğu bu stantlarda Anneler Günü için hediyeler hazırladık. Ayrıca biz pazartesi günü Hamarat Eller Kadın Platformunda da satışlarımıza devam ediyoruz. Herkesi bekliyoruz. Bütün Burhaniyelileri bekliyoruz. Çıkın çıkın gelin” dedi.
Kadınlar Üretmeye Devam Ediyor
El emeği ürünlerini satan kadınlar, üretmeye ve yaratmaya devam ettiklerini vurguladı. Burhaniye’deki bu platform, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına ve el sanatlarını yaşatmalarına olanak sağlıyor. Hamarat Eller Pazarı, haftalık düzenli satışlarla birlikte özel günlerde de kapılarını açmaya devam edecek.
Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadın girişimcileri destekleyerek yerel ekonomiyi canlandırmayı ve el emeği üretimini teşvik etmeyi amaçlıyor. İlçe sakinleri, alışveriş yapmak ve kadın üreticileri desteklemek için her pazartesi günü Belediye önündeki Hamarat Eller Pazarı’nı ziyaret edebilir.
