Balıkesir’in Edremit ilçesinde Dünya Süt Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sabriye Akçay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Esmen ve Mithat-Fethi Büyükdalgıç İlkokulu öğrencileri, Eroğlan Mahallesi’ndeki İsmail Erkan Akçay Hayvancılık İşletmesi’ni ziyaret etti.
Öğrencilere önce modern hayvancılık işletmesinin departmanları ve işleyişi tanıtıldı. Teknik personel, yem çeşitleri ve silaj yapımı hakkında bilgi verdi. Ardından dana, düve ve buzağı bölümlerini gezen minik öğrenciler, hayvanları yakından tanıma fırsatı buldu.
Etkinliğin en dikkat çekici anı sağım ünitesinde yaşandı. Uzmanlar, öğrencilere hijyenik koşullarda süt sağımını hem makineli hem de geleneksel yöntemlerle uygulamalı olarak gösterdi. Program, öğrencilere taze süt ikram edilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
