Edremit Turizm Sektör Toplantısı, bölgenin turizm potansiyelini uluslararası arenaya taşımak amacıyla gerçekleştirildi. GMKA ve Edremit Ticaret Odası ortaklığında düzenlenen toplantı, Edremit turizminin geleceğini şekillendirmek için kritik adımların atıldığı stratejik bir buluşma oldu.
Sektörün Öncü İsimleri Edremit’te Buluştu
28 Nisan 2026 tarihinde Hattuşa Kazdağları Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve Turizm Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Esra Karakoç öncülüğündeki uzman heyet ile ETO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve yönetim kadrosu katıldı.
TÜRSAB Çanakkale-Balıkesir Bölge Temsil Kurulu adına Fatih Ergün’ün de yer aldığı toplantının özel konukları ise Türk Hava Yolları Bölge Pazarlama Şefi Fatih Akgündüz ve Pazarlama Uzmanı Muhammed İkbal Döner oldu.
Kuzey Ege Tur Paket Programları Yeniden Şekillendi
Toplantının ana gündem maddelerinden birini, Kuzey Ege başlığı altında hazırlanan tur paket programları oluşturdu. Turizm paydaşları tarafından titizlikle hazırlanan bu programlar, bölgenin tarihsel, kültürel ve doğal zenginliklerini ön plana çıkaracak şekilde revize edildi.
Ortak akıl çalışması çerçevesinde, termal kaynaklar ve kültürel miras unsurlarını içeren tur rotaları detaylıca incelendi. Katılımcıların önerileriyle daha cazip hale getirilen programlar için son şekli verildi.
Almanya Pazarı İçin Mayıs ve Haziran Hazırlıkları
Bölge tanıtımı için kritik öneme sahip iki büyük organizasyonun takvimi netleşti:
- Mayıs Ayı: TÜRSAB ve Avrupa Türk Acentacılar Birliği (COOP TRR) iş birliğinde Almanya’dan gelecek turizm heyeti için düzenlenecek bölge tanıtım programı kararlaştırıldı.
- Haziran Ayı: TGA ve SunExpress Hava Yolları ortaklığıyla Almanya’dan bölgeye getirilecek tur operatörleri heyetine yönelik organizasyon çalışmaları ele alındı.
Uluslararası Destinasyon Gücünü Artırmak
Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerde, THY ve SunExpress gibi hava yolu devlerinin sürece dahil edilmesinin Edremit turizm erişilebilirliği açısından stratejik bir hamle olduğu vurgulandı.
Edremit ve çevresinin turizm gelirlerini artıracak bu iş birliklerinin, bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlaması hedefleniyor. Hayata geçirilen güçlü koordinasyonun, Kuzey Ege’nin global turizm arenasındaki rekabet gücünü artıracağı ifade edildi.
