Edremit’te Çevre Haftası Coşkusu
Balıkesir’in Edremit ilçesinde bu yıl da Çevre Haftası, farkındalık oluşturan anlamlı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Doğal zenginlikleri ve çevre hassasiyetiyle tanınan körfez bölgesinde, Çevre Haftası kapsamında özel bir program düzenlendi.
Protokol Heyeti Minik Öğrencilerle Buluştu
Nihat Tansoy İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklere Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci katıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programda öğrenciler, doğa temalı gösteriler ve şiir dinletileri sunarak çevre bilincini yaşıtlarına ve protokol üyelerine aktardı.
İda Madra Jeoparkı’na Teknik Gezi
Etkinliklerin ardından doğa dostu olarak yetişen öğrenciler, protokol heyetiyle birlikte bölgenin en önemli jeolojik ve doğal miraslarından biri olan İda Madra Jeoparkı‘nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrenciler, doğal oluşumları yerinde inceleme fırsatı buldu ve çevre kirliliğinin önlenmesi ile doğal alanların korunması konusunda uygulamalı bilgiler edindi.
Edremit’teki bu tür etkinlikler, özellikle genç nesillerde çevre bilincinin oluşturulması açısından büyük önem taşıyor. Çevre Haftası boyunca süren farkındalık çalışmaları, yerel yönetimlerin de desteğiyle daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.
