Balıkesir’in Gömeç ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi kırsalında bulunan çöp döküm sahasında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan alevler, bölge sakinlerinin dikkatini çekti.
Sahadan yükselen alevleri ve yoğun dumanı fark eden vatandaşlar, durumu ivedilikle 112 Acil Yardım Hattı‘na bildirerek yardım talep etti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve destek ekibi sevk edildi.
İtfaiye Ekiplerinden Yoğun Müdahale
Olay yerine kısa sürede ulaşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, alevlerin yayılmasını önlemek için yoğun bir çalışma başlattı. Ekiplerin özverili çabaları sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangının tamamen etkisiz hale getirilmesi ve yeniden alevlenme riskinin önlenmesi amacıyla itfaiye personeli, bölgede uzun süre soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.
Çevre İlçelerden Görülen Duman Paniğe Neden Oldu
Yangın sırasında oluşan yoğun siyah duman tabakası, gökyüzünü kaplayarak çevre ilçelerden dahi net biçimde görüldü. Yerleşim yerlerine yakın bölgelerde paniğe yol açan duman, vatandaşlar arasında kısa süreli tedirginlik yarattı.
Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor
Soğutma işlemlerini başarıyla tamamlayan itfaiye ekipleri, bölgedeki operasyonu sonlandırdı. Yetkililer, çöplük yangınının çıkış sebebinin netleştirilmesi için incelemelerin sürdüğünü bildirdi.
Vatandaşlara, bölgede herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı, soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte alanın güvenli hale getirildiği belirtildi.
