Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk defa bisiklete bindiler

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTSEL HAREKETLİLİK KONUSUNDA FARKINDALIK KAMPANYASI OLARAK KUTLANAN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KAPSAMINDA HAYATLARINDA HİÇ BİSİKLETE BİNMEYEN KADINLARA BİSİKLET EĞİTİMİ VERİYOR.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTSEL

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olarak kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hayatlarında hiç bisiklete binmeyen kadınlara bisiklet eğitimi veriyor.

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olan ve her sene 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi, daha önce hiç bisiklete binmemiş kadınlara bisiklet sürüş eğitimi veriyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen eğitimlere her yaştan bisiklet eğitimi almak isteyen kadın katılıyor. Bisiklet antrenörü Tuğba Feray Yılmaz, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda muhteşem bir projeyle kadınlara bisiklet eğitimi verdiklerini söyledi. Yılmaz, “İki tur şeklinde 4 saat süren eğitimlerimizde ilk 2 saat alışma, ertesi gün 2 saat denge kurma ve bisiklet kullanımı şeklinde eğitim veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk defa bisiklete bindiler

Eğitime katılan kursiyerlerden Aslı Sülün, spor yapmak ve sağlıklı bir yaşam için bisiklet eğitimi aldığını ifade ederek, “Daha önce hiç bisiklet kullanmamıştım, sosyal bir etkinlik oldu. Yeni şeyler öğreniyor ve bunu geliştiriyoruz. Aldığımız eğitimle herkese örnek oluyoruz” dedi. Kursiyer Funda Orta, ilk kez bisiklet kullandığını, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ile bu eğitimi almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Orta, “Bizlere bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’na çok teşekkür ederim. Yeni arkadaşlıklar edindik, çok güzel bir eğitim aldık. İyi ki böyle bir organizasyon düzenlenmiş” diye konuştu. Kursiyer Ayşen Gürdal ise daha önce bisiklet ile herhangi bir teması olmadığını, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ile bisikletle tanıştığını söyledi. Gürdal, “Bisiklet kullanan insanları görünce çok özeniyordum, artık ben de kullanabileceğim, çok mutluyum” diye konuştu.

Arabasız Kent Günü bu Pazar Çamlık Bulvarı’nda

Denizli’nin en işlek yerlerinden Çamlık Bulvarı, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen Arabasız Kent Günü etkinlikleri kapsamında bu pazar trafiğe kapatılacak. 22 Eylül Pazar günü Çamlık Bulvarı’nda Trafik Eğitim Parkı’nda bisiklet eğitimine katılanlara katılım belgeleri verilecek. Canlı müzik, duvar boyama etkinliği, bisiklet tamir istasyonu kurulması, otobüsümü tasarlıyorum çocuk resim sergisi, boyama atölyesi, badminton, Tek pota basketbol, bardak ve pinpon oyunu, mas güreşi, masa tenisi, dart oyunu, palyaço, sosis balon ve yüz boyama, ahşap anahtarlık boyama, taş boyama atölyeleri, çocuk dans atölyesi ve çeşitli etkinlikleri ile festival havasında bir gün yaşanacak. Aynı gün saat 16.00’da Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve protokol üyeleri bisiklete binerek sağlıklı bir yaşam için pedal çevirecek.