A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde Kuzey Makedonya ile karşılaştı.
Teknik Direktör Vincenzo Montella, Kosova maçının 11’ine göre bu müsabakada 9 değişiklik yaptı. Ay-yıldızlılar, 1697 gün sonra Kadıköy’de millî maça çıktı. Son Kadıköy maçı, 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Norveç ile 8 Ekim 2021 tarihinde oynanmıştı.
Kosova maçından Ozan Kabak ve Orkun Kökçü, bu maçta da 11’de yer aldı. Aday kadroda bulunan Uğurcan Çakır, Ersin Destanoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Ferdi Kadıoğlu, Mustafa Eskihellaç, Atakan Karazor, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu ise ilk 11’de yer almadı.
Türkiye’nin kadrosu şöyle:
İlk 11: Altay Bayındır, Mert Müldür, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Eren Elmalı, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Yunus Akgün, Can Uzun, Oğuz Aydın, Deniz Gül
Yedekler: Mert Günok, Muhammed Şengezer, Zeki Çelik, Merih Demiral, Yusuf Sarı, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydin, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Yusuf Akçiçek, Demir Ege Tıknaz, Aral Şimşir
(Haber&Foto Kaynak: İHA)
