Kastamonu KYK Yurtlarında Yıl Boyunca Eğitim Aldılar
Kastamonu Saray Hamamı Kültür ve Sanat Merkezi’nde, KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı eserler sergilendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) çerçevesinde düzenlenen eğitimlere katılan öğrencilerin el emeği ürünleri büyük beğeni topladı.
El Sanatlarından Taş Baskıya Kadar Birçok Eser
Sergide öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı ürünler, taş baskı sanatı eserleri ve takı tasarımları öne çıktı. Hüma Hatun Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu’nda 16 farklı kurs açıldığı belirtildi.
Vali Yardımcısı Özmen’den Açıklama
Sergi açılışında konuşan Kastamonu Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, “Üniversiteler kültürel dönüşümün merkezidir” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu ise gençlerin yeteneklerini keşfetmelerini desteklediklerini vurguladı.
Öğrenciler Yeteneklerini Geliştiriyor
Hüma Hatun Yurtları Eğitim Sorumlusu Vildan Kaya, kursların kapsamında taş baskı, geri dönüşüm, epoksi, takı tasarımı, örgü bebek, yağlı boya, tel kırma ve filografi gibi el sanatları kurslarının yer aldığını söyledi. Öğrenciler, Kastamonu kültürüne özgü sarı yazma ürünleri de üretti.
Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Belfin Sarı, kurs sayesinde el becerilerini geliştirdiğini belirtti.
