Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAZAK GAZETECİLER BALIKESİR’İ DOYASIYA GEZDİ

Kazak gazeteciler, Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı’nca düzenlenen proje ile birlikte Balıkesir’e geldi. Kazakistan ve Türkmenistanlı gazeteciler ilçe ziyaretlerinin ardından Balıkesir il merkezinde çeşitli programlara katılım sağladılar.

Kazak gazeteciler, Kazakistan Türk

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ni ziyaret ederek Balıkesir gezisine başlayan Kazak Gazeteciler daha sonra başta Zağnos Paşa Camisi ve Karesi Bey Türbesi olmak üzere şehrin önemli yerlerine gitti. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Kazak Gazetecilere Balıkesir tanıtıldı. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Müzesi ziyaretinden sonra açıklamalarda bulunan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergenkızı Bissenova her ülke gazetecilerinin işbirliklerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi. Balıkesir ve Almatı’nın birbirine çok benzediğini de belirten Naziya Joyamergenkızı Bissenova her iki ülke gazetecilerinin ülkelerini birbirlerine tanıtmak için çaba göstermeye devam edeceğini dile getirdi.

BİSSENOVA: “MESLEKTAŞLARIMIZI DA KAZAKİSTAN’A BEKLERİZ”

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergenkızı Bissenova iki ülke arasındaki dostluk ve mesleki işbirliği köprüsünün devam edeceğini belerttiği açıklamasında, “Kazakistan 2024 yılından itibaren Türk Devletleri Teşkilatı Başkanlığını devraldı. Geçtiğimiz ay Kazakistan’da olan zirvede de Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev 21’nci asrın Türk asrının olacağını söylemişti. İşte biz bu Türk Asrı yolundaki çalışmalarımızı Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ile birlikte geçtiğimiz sene başlattık. Bundan sonra da bu kardeşlik ve meslektaşlık yolundaki projelerimiz devam edecek. Seneye inşallah Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti heyetini de Kazakistan’a bekleriz. Burada önemli olan Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluk, kardeşlik ilişkilerini gazetecilerle birlikte anlatmak ve bunu yıllarca sürdürmek. İnşallah bu iki ülke arasındaki ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ile Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı arasındaki kardeşlik, meslektaşlık ilişkisi uzun sürecek. Başarılar dilerim” diye konuştu.

“BALIKESİR’İ ÇOK SEVİYORUZ”

Balıkesir izlenimleri hakkında da açıklamada bulunan Naziya Joyamergenkızı Bissenova Balıkesir ile Almatı kentinin birbirine benzediğini ifade etti. Bissenova, “Balıkesir projemizde 4 gün geçti. Biz Balıkesir ziyaretine Cunda Adası’ndan başladık. Gömeç ve Ayvalık’taydık. Balıkesir merkezinde ziyaretlerde bulunduk. Balıkesir’de inanılmaz bir gezi yapıyoruz ve burayı tanıyoruz ve sonra da tanıtıyoruz. İnsanları, mekanı seviyoruz. Önemli olan da budur. Balıkesir Almatı’ya benziyor. İnsanları, tabiatı, sokakları, her şeyi Almatı’ya benziyor. Bu da bizim kardeşlik ilişkilerimizden dolayı diye biliyoruz. Bundan sonra da kardeşlik ilişkilerimiz devam etsin istiyoruz. 2024 yılında Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Medya Forumu’na Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyelerini davet edeceğiz. Orada da iki ülke gazetecileri birbirleriyle tecrübelerini paylaşacak ve güzel etkinliklere imza atacağız” ifadelerini kullandı.

 

DEMİR: “İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ise Kazak Gazetecileri Balıkesir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek mesleki işbirliklerinin devam edeceğini söyledi. Balıkesir ile Almatı’nın gerek demografik gerekse coğrafi olarak birbirine benzerlik gösterdiğinin altını çizen Ramazan Demir, “Geçtiğimiz aylarda Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı’nın misafiri olarak gazeteci arkadaşlarımızla birlikte Almatı kentine bir gezi düzenledik. Orada gördük ki her iki ülke insanı ve coğrafyası birbirine çok benzerlik gösteriyor. Ayrıca her ki ülke gazetecileri de yapılan ziyaretlerle hem ülkelerini birbirlerine tanıtıyor hem de mesleki anlamda tecrübelerini paylaşıyorlar” dedi. Kazak Gazeteciler Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinin ardından Tarihi Zağnos Paşa Camisi, Karesi Bey Türbesi’ni ziyaret ederek bazı gazeteleri gezdi. Kazak heyeti daha sonra Çamlık Rekreasyon Alanı, BalBucks, Kuvayi Milliye Müzesi, Atatürk Evi ve Avlu’yu gezerek Balıkesir’i tanıdı. Serpil ÇAKIRÇAVUŞ