Antalya’nın Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde bulunan 9 daireli bir apartmanda, duvarlarda oluşan büyük çatlaklar ve çökmeler, bina sakinlerini korku içinde yaşamaya zorluyor.
Edinilen bilgiye göre, 2013 yılında yapıldığı belirtilen apartmanda zamanla büyüyen çatlaklar nedeniyle 5 daire sahipleri tarafından boşaltıldı. Bazı dairelerdeki çatlaklardan evin içerisindeki ışığın görüldüğü ifade edildi.
“Taşınmamızın ardından çatlaklar oluşmaya başladı”
Apartman sakinlerinden Erdoğan Kağıt, aynı tarihte daire satın aldığını ve taşınmalarının ardından kısa sürede duvarlarda çatlaklar oluşmaya başladığını söyledi. Kağıt, “Eve taşınmamızın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra duvarlarda çatlaklar oluşmaya, gün geçtikçe büyümeye başladı. Öyle ki bazı dairelerdeki çatlaklardan evin içerisindeki ışık görülüyor” dedi.
“Mücadelemizden sonuç alamadık”
Yaşadıkları soruna çözüm bulunması için uzun süredir mücadele ettiklerini ifade eden Kağıt, “Bugüne kadar mücadelemizden bir arpa boyu yol alamadık. 5 komşumuz imkanları olduğu için kiraya taşındı, 4 kişi biz hala tehlike altındayız. Evlerimizden karot örneği alındı, zemin analizi yapılması gerekiyor ama yapılmıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, yetkililerden yardım istiyoruz” diye konuştu.
Maddi imkanları bulunmadığı için başka bir yere taşınamadıklarını belirten 4 daire sakini, her türlü tehlikeyi göze alarak apartmanda yaşamaya devam ediyor.
(Haber&Foto Kaynak: İHA)
