Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Karesi İlçe Başkanlığı ön seçimine katılmak üzere Balıkesir‘e geldi. Şehre gelişi sırasında Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İl Başkanı Erden Köybaşı ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Özel, Avlu Kongre Merkezi‘nde düzenlenen ön seçimde yoğun ilgiyle karşılandı.
Kuva-i Milliye Şehrinde Yeni Nesil Siyaset Mesajı
Konuşmasına Balıkesirlileri selamlayarak başlayan Özgür Özel, “Kuva-i Milliye’nin şehri Balıkesir, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Partimizi kurarken milletimize bir söz vermiştik. Eskiyi geride bırakacağız, yeni bir siyaseti, yeni nesil bir siyaseti hayata geçireceğiz. Siyasetin işletim sistemini değiştireceğiz. Hepimiz yeniyiz, hepimiz eşitiz” ifadelerini kullandı.
Özel, Balıkesir’de delege sistemi yerine yeni partiye gelen üyelerin oylarıyla ilçe başkanının seçildiğini belirterek kurucu il ve ilçe başkanlarına teşekkür etti.
Doğrudan Demokrasi Uygulaması: 174 İlçede Ön Seçim
Parti içindeki ön seçim süreçlerine değinen Yeni Parti Genel Başkanı, 174 ilçede ön seçim yapıldığını ve bunun 82’sinde çoklu aday yarışı yaşandığını açıkladı. Özel, “Bu neyi gösteriyor? Normal delege sistemine göre daha yoğun bir adaylaşma var. Sistem kimsenin önünü tıkamıyor. İşte yeni olan budur, yeni partinin anlayışı budur” dedi.
Özel, pazar sabahı Avlu Kongre Merkezi’ni dolduran kalabalığa dikkat çekerek “Bunun adı doğrudan demokrasidir, bunun adı aradan aracı çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.
Mahalle Meclisleri ile Tabandan İktidara Yürüyüş
Partinin iktidar hedefiyle kurulduğunu vurgulayan Özel, mümkün olan her mahallede mahalle meclisleri oluşturulacağını duyurdu. “Mahalleden başlayarak örgütlenecek, mahalleden başlayarak iktidar yürüyüşümüzü topluma anlatacağız” diyen Özel, diğer partilerin atanmış ilçe başkanlarını eleştirdi.
Karesi‘de üyelerin oyuyla seçilen başkanın arkasında güçlü bir örgüt olduğunu belirten Özel, “Bu güç partimizi diğer partiler karşısında güçlendirecek, başkanların meşruiyetini artıracak” diye konuştu.
İktidara Sert Eleştiriler ve Erken Seçim Çağrısı
Milletin önünde iki farklı Türkiye fotoğrafı olduğunu söyleyen Özel, uyuşturucu, şiddet, yolsuzluk ve sosyal medya yasaklarını sert bir dille eleştirdi. Muhalif siyasetçilerin hapiste tutulduğunu ve eleştiri hesaplarının kapatıldığını ileri süren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek erken seçim çağrısında bulundu.
Özel, “Kendine güveniyorsan hodri meydan. Çık karşımıza, kararı emekliler versin, kararı emekçiler versin, kararı Balıkesir versin, kararı Türkiye versin” ifadelerini kullandı. Ayrıca 2 milyon kişiyi mağdur eden dolandırıcılık olayına değinerek mal varlıklarına el konulmasını istedi.
Konuşmasını “Karesi’ye güveniyorum, Balıkesir’e güveniyorum. Biz kazanacağız, siz kazanacaksınız, Türkiye kazanacak. Yürüyelim arkadaşlar” sözleriyle tamamladı.
