Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsun Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ATAKUM İLÇESİNDE İNŞA EDİLEN VE TAMAMLANDIĞINDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ OLACAK ŞEHİR KÜTÜPHANESİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR. ESKİ TÜRK-İŞ EĞİTİM MERKEZİ’NİN OLDUĞU ALANDA 5 BİN 200 METREKARE ARSA İÇİNDE 27 BİN 570 METREKARE İNŞAAT ALANINA SAHİP PROJENİN YÜZDE 32’Sİ TAMAMLANDI. 3 BODRUM KAT, 1 ZEMİN KAT, 5 NORMAL KAT VE TEKNİK KAT OLMAK ÜZERE 10 KATTAN OLUŞACAK KÜTÜPHANE, BİN 98 OTURMA ALANINA, 525 BİN KİTAP KAPASİTESİNE SAHİP OLACAK.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN

Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisi olacak Samsun Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Üniversite şehri Samsun’umuza yakışan bir kütüphane hayata geçiyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak Şehir Kütüphanesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Türk-İş Eğitim Merkezi’nin olduğu alanda 5 bin 200 metrekare arsa içinde 27 bin 570 metrekare inşaat alanına sahip projenin yüzde 32’si tamamlandı. 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 5 normal kat ve teknik kat olmak üzere 10 kattan oluşacak kütüphane, bin 98 oturma alanına, 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak.

Yüzde 32’si tamamlandı

Samsun Şehir Kütüphanesi’ndeki çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsanımıza, gençlerimize, çocuklarımıza hitap edecek her projeyi çok önemsiyoruz. Eğitim şehri olan Samsun’umuza yakışacak bu güzel kütüphane projemiz de yükselmeye devam ediyor. Proje yüzde 32 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kütüphanemiz 7’den 70’e herkese hitap edecek” dedi.

Projede kitaplıklar, serbest çalışma alanları, toplantı-seminer salonları, çocuk kütüphanesi, sergi salonları, etkinlik atölyeleri, bireysel-grup çalışma alanları, medya gösteri alanları, hobi alanları, araştırma merkezi, görme engellilere yönelik okuma salonu, kafe, restoran ve bahçe etkinlik alanları yer alıyor.