Balıkesir‘in Sındırgı ilçesinde meydana gelen ölümlü trafik kazası, bölgede üzüntüye yol açtı. Edinilen bilgiye göre, Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı orman ekibi, Sındırgı’daki orman yangınına destek amacıyla hareket halindeyken feci bir kaza yaşandı.
Kazanın Detayları
Aynı yönde seyir halinde olan orman aracı, Hasan Tutdu idaresindeki 10 APR 884 plakalı Volkswagen marka otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil, yoldan çıkarak yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazanın şiddetiyle araçta büyük hasar meydana geldi.
Olay Yerine Sağlık Ekipleri Sevk Edildi
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, sürücü Hasan Tutdu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazazede cenazesi, olay yerindeki çalışmaların ardından morga kaldırıldı.
Kazayla İlgili İnceleme Başlatıldı
Feci kazanın ardından bölgeye gelen jandarma ekipleri, güvenlik şeridi çekerek olay yerinde inceleme başlattı. Yapılan ilk değerlendirmelerde kazanın çarpışma anındaki koşullar ve araçların seyir hızı mercek altına alındı. Sındırgı’da meydana gelen ölümlü kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Sındırgı ilçesinde yaşanan bu üzücü olay, bir kez daha orman yangınına müdahale sırasında yaşanan trafik risklerini gündeme getirdi. Yetkililer, yangın bölgesine giden ekiplerin trafik güvenliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
