Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Kars Konferansı başladı

ULUSLARARASI KARS KONFERANSI BAŞLADI(KARS-İHA)

ULUSLARARASI KARS KONFERANSI BAŞLADI(KARS-İHA)

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) çerçevesinde Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi” Uluslararası Kars Konferansı ve tanıtım etkinlikleri başladı.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşan SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca “2021 yılı itibariyle başladığımız Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi Avrupa Birliği mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı ile destek almaya hak kazanan Kars Valiliği himayesinde yürüttüğümüz bir turizm projesidir” dedi.

Programa katılan UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof Dr. Mehmet Öcal Oğuz, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Son olarak söz alan Kars Valisi Ziya Polat, “Biz bu yolları çizerken, sadece sizlerinin önünü açmak için çiziyoruz. Kars’ın hem tarihi, hem kültürel açıdan çok önemli değerleri var. Bu önemli değerleri önce ülkemize, sonra uluslar arası alanlara tanıtmamız gerektiğini düşünlerdenim. Aşıklar geleneği başkenti burası, peynir başkenti burası, gastronominin başkentlerinden birisi burası, inşallah Kars’ı marka değerine taşıyacağız” diye konuştu.

Uluslararası Kars Konferans, açılış konuşmaları sonrasında UNESCO, UNWTO, Oceanlab France, COP24, EUSALP gibi uluslararası kuruluşlardan konuşmacıların katıldığı panellerle devam etti.

“Yöresel Mutfağın Turizm Sektöründe Önemi: Yöresel Mutfak Uygulamalarının Analizi ve Turizm Sektöründe Etkisi” konulu panelin Moderatörlüğünü Proje Kilit Uzmanı Nezih İşçi yaptı. Panele; Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Teknik Danışmanı Yalçın İnam, Şef Rudolf Van Nunen, Sarıkamış Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Seda Derinalp Çanakçı ve UNDP Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Pelin Rodoplu bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı. Program öğlenden sonra da çeşitli panellerle devam etti.