Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Baruş’tan kaymakamlara şeffaflık vurgusu

Erzurum Valisi Aydın Baruş, 32 ilden 150 kaykamamın katıldığı hizmet içi eğitim seminerinde, dijital çağda kaymakamların şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Erzurum Valisi Aydın Baruş, 32 ilden 150 kaykamamın katıldığı hizmet

Erzurum Valisi Aydın Baruş, 32 ilden 150 kaymakamın katıldığı hizmet içi eğitim seminerinde önemli açıklamalarda bulundu. Erzurum Milli Eğitim Akademisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Vali Baruş, mülki idare amirliğinin Türk devlet geleneğinin en köklü, en saygın ve en hayati sütunlarından birisi olduğunu ifade etti.

Kaymakamlığın bu mesleğin temeli olduğunu vurgulayan Vali Baruş, “Kaymakamlar, görev yaptıkları ilçelerde sadece bürokratik kademenin en üstünde yer alan yöneticiler değil; aynı zamanda topluma ve beraber çalıştığı mesai arkadaşlarına önderlik eden, yol gösteren lider kişilerdir” dedi.

Dijitalleşen ve iletişim kanallarının hızla dönüştüğü dünyada halkla doğrudan, samimi, şeffaf ve güven veren bir bağ kurmanın her zamankinden daha kritik hale geldiğini belirten Vali Baruş, “Sosyal medyanın bir şikâyeti dakikalar içinde binlere taşıyabildiği bu dönemde, mülki amirlerin şeffaflığı, erişilebilirliği ve hesap verebilirliği hem ahlaki hem de idari bir zorunluluktur” diye konuştu.

Seminerde; toplumsal dinleme ve geri bildirim mekanizmaları, kriz yönetimi ve iletişimi, sosyal medya kullanımı, algı yönetimi ve dezenformasyonla mücadele konuları ele alındı. Terörsüz Türkiye, bağımlılıkla etkin mücadele ve okul güvenliği konularında da bilgilendirmeler yapıldı.

Vali Baruş, seminere katılan kaymakamlara teşekkür ederek, programın verimli geçmesini diledi.

(Haber&Foto Kaynak: İHA)

Reklamı Geç