Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YATIRIMCILAR BALIKESİR’E GELİYOR

İstanbul’un yatırımcı insanları arsa satın almaya yönelirken, tercih edilen şehirlerin başında Balıkesir geliyor.

İstanbul’un yatırımcı insanları arsa

Yakın zamanda yaşanan küresel enflasyon yüzünden vatandaşlar parasını korumak için yatırım arayışları içinde. Kimi mevduatını faize yatırırken, kimi de gayrimenkulü cazip buluyor. Ancak krediye krizi ve konut fiyatlarındaki artışlar sebebiyle, İstanbul’da yaşayan vatandaşlar yatırım aracı olarak fiyatını daha uygun bulduğu arsalara yönelmeye başladı. Uzmanlar İstanbul’un çevresindeki illerin tercih edildiğini söylerken, bazı yatırımcıların Balıkesir’den arsa aldığını söylüyor. Balıkesir’deki arsa satışlarında görülen artış ta zaten bunu ispatlıyor.

ARSALARIN DEĞERİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Balıkesir’deki pek çok gayrimenkul danışmanı, İstanbul’daki yatırımcıların Balıkesir’den arsa almak için arayış içinde olduğuna vurgu yaparak, “Bu talep Balıkesir’deki gayrimenkul piyasasını canlandırıyor. Bu talepten Balıkesir’deki arsa sahiplerinin makul ölçülerde karlı çıkmaları gerekiyor. Yoğun talep nedeniyle şehrimizdeki arsa değerleri şimdiden 10 kattan fazla artmış halde. Balıkesirli yatırımcıların da bu fırsatı değerlendirmeleri gerekir. Uygun fiyata aldıkları arsaları İstanbul’un yatırımcılarına uygun karlarla satabilirler. Fırsatı kaçırmayın” dedi.

PARASINI DEĞERLENDİRMEK İSTEYENLER ARSA ALIYOR

Gayrimenkul uzmanları, arsa satışlarının son zamanlarda gözle görülür bir şekilde arttığını dile getirerek, “Konut ve arsa dengesine baktığımızda arsa lehine yüzde olarak çok ciddi bir değişim var. Ekim ayında satılan tüm gayrimenkuller yüzde 38’i konutken ilk defa yüzde 62 si arsa oldu. Yatırımcı hem parasını değerlendirmek, hem de üzerine bir konut yapabilir miyim diyenler tamamen arsaya yöneldiler” diye konuştu. Arsa değerlerinin 10 kat hatta 20 kat arttığı yerler olduğunu söyleyen uzmanlar, “Deprem korkusu da etkili oldu. Özellikle kendi oturdukları eski binanın kentsel dönüşüm ile dönüşemeyeceğini düşünenler yatırım aracı olarak ya da üzerine konut yapmak için arsaya yöneldi” dedi. Arsanın üzerine konut yapabilmek için imarlı arsa olması gerektiğinin altını çizen Kas, “DSİ’nin sulak alanı, sit alanı ya da 5 dönümden küçük tarla vasfı olan arsalarda inşaat yapmanız yasalara aykırı” dedi.

UCUZ OLDUĞU İÇİN ARSA TERCİH EDİLİYOR

Yatırım yapmak isteyenlerin genellikle ucuz olduğu için tarla vasıflı arsaları tercih ettiğini söyleyen gayrimenkul uzmanları, “Yatırım yapmak isteyen, 5 milyona ev alamıyor ama 1-2 milyona arsa satın alabiliyor. Bu konuda uzman emlak danışmanı ile yola çıkılmalı. Arsa alırken arsanın vasfı, bölgenin yapısı gibi etmenler önemli. Sadece çevre iller değil diğer iller de tercih ediliyor. Örneğin Balıkesir’de hatta Eskişehir’de bile arsa alan İstanbulluların sayısında büyük bir artış var” ifadelerini kullandı. Hasan AKAR