Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. AK Parti eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Emine Çift, 49 yaşında yaşamını yitirdi.
Ankara’da uzun süredir kanser tedavisi gören Çift, memleketi Alaplı’ya getirildi. Alaplı Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazına; TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu aracılığıyla Emine Çift’in babası Salih Çift ile telefonda görüştü. Erdoğan, bir dönem genel başkan danışmanlığı ve MKYK’da birlikte görev yaptığı Çift’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek babasına başsağlığı diledi.
Siyasette başarılı kariyer
Uzun yıllar siyaset ve medya alanında aktif görevlerde bulunan Emine Çift, 2009 yılında AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım” hitabet yarışmasında Türkiye birincisi olmuştu. Başarısının ardından aynı yıl MKYK üyeliğine seçilen Çift, iki dönem Alaplı Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmıştı.
Çift’in cenazesi, cenaze namazının ardından Alaplı’da toprağa verildi.
