Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, hafta sonunu hemşehrileriyle birlikte geçirmeye devam ediyor. Karesi ilçesine bağlı Kalaycılar, Turplu, Kocaavşar ve Armutalan mahallelerinde düzenlenen geleneksel köy hayırlarına katılan Akın, vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi.
Hayırlarda Hemşehrileriyle Buluştu
Bahar aylarıyla birlikte artarak devam eden köy ve hıdırellez hayırları kapsamında düzenlenen organizasyonlarda Başkan Ahmet Akın, vatandaşlarla tek tek selamlaştı. Kalaycılar Mahallesi’ndeki hayra Vali İsmail Ustaoğlu, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Murat Özer, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık da katıldı.
Anneler Günü’nde Karanfil Sürprizi
Pazar mesaisini köy hayırında geçiren Başkan Akın, Anneler Günü vesilesiyle mahallelerdeki annelere karanfil dağıttı. Akın, yaptığı açıklamada, “Balıkesir’imizin her köşesinde ayrı güzellikler, sahip çıkılması gereken bu güzel gelenekler var. Hem birlik ve beraberliğimizi artıran hem de kültürümüzü en güzel şekilde yansıtmamızı sağlayan bu hayırlarda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.
Annemizin Gücü ve Fedakarlığı
Karanfil takdimi nedeniyle Başkan Akın’a teşekkür eden kadınlar, böyle ince bir düşünceyle hatırlandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Akın, “Başta evlatlarını vatan uğruna toprağa veren şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyor, yitirdiğimiz annelerimizi de rahmet ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Geleneksel mahalle hayırlarının toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini vurgulayan Ahmet Akın, “Kardeşliğin, beraberliğin ve paylaşmanın yaşatıldığı bu günde mahallelerimizde çok güzel bir gün geçirdik. Balıkesir ailemin gönlüne dokunmak, onların gözlerindeki umudu, mutluluğu görmek benim için çok güzel” şeklinde konuştu.
