Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep’te 2 bin konutluk projenin 2’nci etap temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kacır, hizmet anlayışlarının ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi olduğunu belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Konut AŞ (Gazikonut) tarafından Kuzeyşehir Uydu Kenti’nde hayata geçirilen konut projesinin 2’nci etap temel atma törenine katılan Bakan Kacır, Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibini tebrik etti.
‘Birilerinin milletin emanetine nasıl hıyanet ettiklerini görüyoruz’
Bakan Kacır, “Bizler taşıdığımız mesuliyeti, sorumluluğu, milletimizin emanetini iliklerine kadar hissediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 7 gün 24 saat tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte dur durak bilmeksizin taş üstüne taş koymaya devam ediyoruz” dedi.
Birilerinin ise belediyecilikten ne anladığını takip ettiklerini ifade eden Kacır, “Milletin emanetine nasıl hıyanet ettiklerini ve el uzatmaya kalktıklarını hep birlikte görüyoruz” açıklamasında bulundu.
TOKİ eliyle 1 milyon 757 bin konut
AK Parti iktidarında Türkiye’de önemli konut atılımları yapıldığını vurgulayan Bakan Kacır, “TOKİ eliyle 1 milyon 757 bin konut inşa ettik. Sadece 6 Şubat depremleri sonrasında 455 bin konutu milletimize sunduk. Gaziantep’te ise 28 bin 600’den fazla sosyal konut TOKİ eliyle tamamlandı” bilgisini paylaştı.
14 bin konut hedefi
Kentteki konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Kuzeyşehir ve Güneyşehir uydu kentlerinde toplam 14 bin konutluk dev projeyi sürdürdüklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yuva, en karanlıkta ışığın yandığı yerdir. Güvendiğin limandır, sıcaklıktır, emanettir” diye konuştu.
Gazikonut aracılığıyla hayata geçirilen projeler, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinden oluşuyor. Proje kapsamında her altı ayda bir bin konutun teslim edilmesi planlanıyor. Gazikonut, Güneyşehir’de 8 bin, Kuzeyşehir’de ise 6 bin olmak üzere toplam 14 bin konut üretmeyi hedefliyor.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak 2 bin konutun temelini attı.
