Balıkesir Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, teknoloji ve mühendislik alanındaki başarı hikayesine bir yenisini daha ekledi. Okulun iki ayrı İHA takımı, Antalya’da düzenlenecek olan 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda finale yükselerek Balıkesir‘i ulusal arenada temsil etme hakkı kazandı.
Antalya’da Büyük Final Heyecanı
06-08 Mayıs 2026 tarihlerinde Antalya ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan yarışmada, “RC Sabit Kanat Uçak” kategorisinde yarışan okulun Şehit Hamdi Bey ve Kocaseyit İHA takımları, zorlu elemeleri başarıyla geçerek finalist olma başarısı gösterdi. Genç mühendis adayları, hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.
Dünya Dereceli Yetenekler Aynı Takımda
Danışman öğretmenler Yalçın Yılık ve Mahmut Bulduk rehberliğinde hazırlanan takımlarda, daha önce dünya çapında ses getiren başarılar elde etmiş isimler yer alıyor. Kadroda; 2025 MEB Robot Dünya İkincisi Zeyneb Reyya Girgin ve 2024 dünya üçüncüsü Fatma Zehra Girgin‘in yanı sıra Zeynep Melis Çeltekli, Elif Nur Kırca, Yiğit Berk Çelik ve Fatih İnan bulunuyor.
Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi
Yarışmada Balıkesir’i temsil edecek İHA takımları, isimlerini bölgenin tarihi kahramanlarından alarak azimle çalışmalarını sürdürüyor. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna uygun şekilde üretilen yerli ve milli tasarımlar, yarışmanın en iddialı projeleri arasında gösteriliyor. Öğrencilerin temel hedefi, Antalya’da Türkiye şampiyonluğunu elde ederek başarılarını yeni bir dünya derecesiyle taçlandırmak.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nden Destek
Başarılı öğrenciler ve danışman öğretmenler, Antalya yolculuğu öncesinde Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Selahattin Kal‘ı makamında ziyaret etti. Projeler hakkında sohbet eden Müdür Kal, elde edilen başarının Balıkesir için büyük bir gurur vesilesi olduğunu vurguladı. Bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla okula bir bilgisayar hediye eden Kal, “Geleceğin mühendisleri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Antalya’daki finallerde üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi, robotik ve teknoloji dünyasında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Genç yetenekler, Balıkesir’in bayrağını en üst kürsüye taşımak için hazırlıklarını sürdürüyor.
