Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve yolcu güvenliğini en üst seviyeye taşımak amacıyla 13 ilçede ‘Şoför Mesleki Geliştirme Eğitimi’ programını tamamladı. Eğitimlere toplam 2 bin 750 şoför katıldı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen programda; öfke kontrolü ve stres yönetimi, zor yolcularla başa çıkabilme, kurum kültürüne uyum ile dinamik ve defansif sürüş teknikleri konuları işlendi.
Alanında uzman akademisyenler tarafından verilen eğitimler, Fethiye-Seydikemer, Menteşe-Ula-Yatağan-Kavaklıdere, Milas, Bodrum, Marmaris-Datça ve Ortaca-Köyceğiz-Dalaman bölgelerinde 6 haftalık periyotta gerçekleştirildi.
Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, eğitimlerin şoförlerin hem iletişim hem de sürüş becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini belirterek, “Vatandaşlarımızın daha güvenli, kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Haber&Foto Kaynak: İHA
