Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geniş kapsamlı bir program için Balıkesir’e geldi. Balıkesir Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge tarımının nabzını tutan Bayraktar, tarım arazilerinin korunması konusunda kritik uyarılarda bulundu.
Balıkesir Ziraat Odası Ziyareti
Programının ilk durağında Balıkesir Ziraat Odası’nı ziyaret eden Şemsi Bayraktar, Oda Başkanı Rahmi Demirbay ve yönetimiyle bir araya geldi. Bölgedeki tarımsal faaliyetler, üretici sorunları ve yürütülen projeler hakkında detaylı brifing alan Bayraktar, Balıkesir’in Türkiye tarımı için taşıdığı stratejik önemi vurguladı.
Tarım Arazileri İçin Kırmızı Çizgi Uyarısı
Ziyaretin en dikkat çeken bölümü, Altıeylül ve Karesi ilçelerinin mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirilen buluşma oldu. Tarım arazilerinin korunması konusunda önemli mesajlar veren Bayraktar, özellikle hobi bahçeleri nedeniyle verimli tarım alanlarının parçalanmasına sert tepki gösterdi.
“Tarım arazilerinin betonlaşmasına veya amacı dışında hobi adı altında bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Bayraktar, şunları kaydetti:
“Toprak bizim kırmızı çizgimizdir. Verimli topraklarımızın hobi bahçeleri yoluyla elden çıkarılmasına izin vermeyiz. Bu alanların istismarına karşı yasal bir düzenleme hazırlığı içerisindeyiz.”
Muhtarlara Denetim Görevi
Şemsi Bayraktar, kırsal bölgelerde yaşanan sorunların çözümünde muhtarların kritik rol üstlendiğini belirterek, sahadaki gözlem ve uyarıların hayati önem taşıdığını vurguladı. Hayvan damlarının durumu ve modernizasyonu konusunda da muhtarlardan hassasiyet beklediğini ifade etti.
Başkan Demirbay’dan Anlamlı Karşılama
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Rahmi Demirbay, Genel Başkan Bayraktar’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun bir aradan sonra gerçekleşen bu üst düzey ziyaretin şehir tarımı için motivasyon kaynağı olduğunu belirten Demirbay, günün anısına Bayraktar’a özel bir tablo takdim etti.
Vefa Ziyareti
Yoğun çalışma temposunun yanı sıra insani bir dayanışma örneği de sergileyen TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kısa bir süre önce annesini kaybeden Başkan Demirbay’ı evinde ziyaret etti. Taziye ziyaretinde Demirbay ailesine başsağlığı dileyen Bayraktar, acılarını paylaştı.
